Přednáška: Life and Death of Black Slaves in Colonial Venezuela

Středisko ibero-amerických studií FF UK pořádá společně s Metropolitní univerzitou v Praze přednášku Life and Death of Black Slaves in Colonial Venezuela: The Political Use of the Afro-descendant Past in Venezuela.

Přednáška se uskuteční dne 9. 1. 2024 od 15:50 ve Voršilské 1, místnost 407.

Prezentace přiblíží sociální kontext černých otroků v koloniální Venezuele, od jejich každodenního života na plantáži až po různé způsoby, jakými se bránili zajetí a našli svobodu. Po historické části bude podán přehled o tom, jak komunity afrických potomků a vláda v současnosti využívají historické narativy o koloniálním otroctví ve Venezuele.

Na akci vystoupí Guillermo Bisbal, odborný stážista Iberoamerického centra MUP. Po studiu antropologie na Universidad Central de Venezuela (2018) absolvoval magisterské studium v komparativní historii na Central European University (2023) ve Vídni. Aktuálně dokončuje Certificate of Afro-Latin American Studies na Harvardově Univerzitě. Zaměřuje se na kulturní historii Latinské Ameriky a její vztahy s Evropou, zejména pak v koloniálním období (16.-19. stol.).

Úvod > Nástěnka > Přednáška: Life and Death of Black Slaves in Colonial Venezuela