Knihovna FF UK a Knihovna Carlose Fuentese spouští v omezeném režimu své služby

Knihovna FF UK od úterý 1. 12. v omezeném režimu obnovuje půjčování knih studentům a zaměstnancům Univerzity Karlovy. Stejně jako na jaře, bude knihy půjčovat na základě objednávky v Centrálním katalogu UK a vydávat je ve 3 stanovených výdejních knihovnách (Click&Collect), tedy v těchto místech: Knihovna Jana Palacha (hlavní budova FF, suterén), Knihovna ÚŘLS (Celetná 20, 1. patro, místnost 131) a Knihovna Šporkova paláce (Hybernská 3). Objednávání knih je již spuštěno. Veškeré informace o omezeném režimu výpůjček knih najdete zde: https://www.ff.cuni.cz/…/knihovna-ff-uk-omezenem…/.

Už od 23. listopadu je možné si vyzvednout knihy také v Knihovně Carlose Fuentese (která se nachází v Instituto Cervantes de Praga), a to po vyplnění on-line formuláře se žádostí o výpůjčku. Žádost musí být podána vždy den před vyzvednutím knihy a také před jejich vrácením, které i nadále bude prováděno prostřednictvím boxu umístěného ve vestibulu vchodu Institutu Cervantes od 9:00 do 15:30. Žádosti můžete zasílat nejpozději do 16:00 v den před vyzvednutím knih v knihovně. Počet výpůjček, které lze vyžádat a délka výpůjční doby budou záviset na typu uživatele knihovny.

Po obdržení žádost  knihovna zašle e-mail s potvrzením objednávky výpůjček, požadovaného času a dne pro vyzvednutí, které proběhne přímo u dveří knihovny Carlose Fuentese ve třetím patře Institutu Cervantes. Doba pro vyzvedávání v knihovně je od pondělí do pátku od 9.30 do 14.30.
Pro online žádost fyzické výpůjčky doporučujeme použít katalog Knihovny Carlose Fuentese, zjistí se tak dostupnost exemplářů. Připomínáme, že elektronická knihovna Institutu Cervantes je stále funkční a že ji můžete užívat s Vašimi uživatelskými přístupovými údaji, tedy číslem kartičky do knihovny a Vašeho hesla.

Úvod > Nástěnka > Knihovna FF UK a Knihovna Carlose Fuentese spouští v omezeném režimu své služby